Welcome to Bisevo!

Diary

Čišćenje okoliša i izgradnja suhozida

19.05.2019.

Iz poštovanja prema otoku i ljepoti prirode u koji je uronjena naša kuća u kojoj se održavaju umjetničke rezidencije, posljednje tri godine posvetili smo čišćenju i oblikovanju njenog neposrednog okoliša.

Zbrinuli smo preko šest kubičnih metara smeća (plastike, stakla, starih baterija, odbačenog ribarskog alata, kućanskog otpada…), a nebrojeno mnoštvo agresivnog korova je uklonjeno kako bi se stvorilo mjesta za nove kulture.

Dosad smo stigli sagraditi skoro 50m novih suhozida i kolnjika, nastojeći sačuvati baštinu, sklad i blago autohtonog krajobraza. 

Formirali smo dvije prostrane terase na koje se ugodno mogu smjestiti tri šatora. Imamo i idealnu poziciju za hammock, a u planu su nam barem još dvije-tri.

Puno smo postigli do sada, a u nadolazećim ljetnim mjesecima u planu nam je pretvoriti stari šumom obrasli vinograd u prostor za kampiranje gdje bi se razvila mala samoodrživa zajednica. Dakle čeka nas još puno krčenja terena i dogovaranja s arhitektima :)

Vjerujemo da zajedničkim radom na realizaciji ovih planova razvijamo veću odgovornost prema otoku i rezidenciji te doprinosimo daljnjem rastu ove inicijative. Nadamo se da da ćete nas u tome podržati, a na koji način će to biti moguće - saznajte vrlo brzo, prateći naše sljedeće objave!


Medijske datoteke

Related content

Help support the future of the Bisevo Artist Residency »

x