Welcome to Bisevo!

Diary

Otok kao atelje IV.

13-08-2021 — 20-08-2021 // Fully booked

Rezidencija Otok kao atelje otvorena je umjetnicima, ali i svim kreativcima koji žele sudjelovati u BILjET-u i ostaviti dio sebe na otoku. Rezidenti na licu mjesta stvaraju inspirirani okruženjem. Izolacija, suradnja i participacija svih prisutnih u specifičnom krajoliku preoblikuje ideju ateljea u jedno istraživačko putovanje. Kao i u svim ostalim rezidencijama, radovi i istraživanja su u skladu s kulturno-ekološkom održivošću otoka Biševa. Otok kao atelje sastoji se od 4 tjedna rezidencija od kojih svaki uključuje najviše 5 sudionika.

Antonia Dorbić rođena je 1991. u Šibeniku. Završila je MA studij Kiparstva pri Akademiji likovnih umjetnosti 2016., te BA studij Suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. Zanima je istraživanje umjetničkih procesa kao takvih, spajanje i razdvajanje medija, načina predstavljanja i reprezentacije, razlike i sličnosti između izvedbenog i izložbenog, između efemernog i materijalnog, vidljivog i nevidljivog, promatrača i izvođača, privatnog i javnog, uzroka i posljedice. Vrijeme, okoliš, uvjetovanosti, kolektivni rad, sudjelovanje, igra, memorija. Deriviranje pokreta iz okoliša, s okolišem, u okolišu. Koji je to okoliš?

Iva Gavrilović rođena je 1991. u Virovitici. Završila je MA studij Montaže na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Montirala je nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, live nastupe bendova (MIMO projekt), glazbene spotove i video projekcije za bendove ZMaJ, Mimiku (Divinities of the Earth and the Waters, MSU, 2018.) i Akleu Neon (Dora, 2020.) Od 2018. godine djeluje u Kinoklubu Zagreb gdje snima kratke eksperimentalne filmove i gdje trenutno vodi radionicu Film esej. Zanima ju eksperiment unutar filmske strukture, pokret kao dio stanja promjene i kao dio tijela, plesačkog tijela. Odnos tog tijela prema okolini i prema svemu onome što je događa unutar tijela. Trenutno razvija plesni film.

Istraživanje pokreta kroz određene lokacije otoka Biševa (stijene, plaža, šuma) pretvara se u svojevrsnu meditaciju o vremenu i prostoru. Plesačica Antonia Dorbić istražuje kako tijelo pronalazi put kretanja dok Iva Gavrilović bilježi to kroz objektiv kamere. Nastaju različiti odnosi veliki otok-malo tijelo, veliko tijelo-otok u malom.

Za vrijeme rezidencije nastao je materijal sačinjen od slika i videa koji će rezultirati esejističkim oblikom filma.


Related content

Help support the future of the Bisevo Artist Residency »

x