Welcome to Bisevo!

Diary

Signalizacija / Skriveni dnevnici otoka

20-08-2021 — 27-08-2021 // Fully booked

Simbioza znanosti i umjetnosti. Umjetnici, dizajneri i znanstvenici različitih područja iniciraju projekt signalizacije otoka. Signalizacija bi uključivala kulturna dobra, značajna mjesta otoka, mjesta legendi i narodnih predaja, zanimljivosti prirodnoga svijeta, geološki zanimljiva područja i sl. Cilj rezidencije je da se u suradnji sa stručnjacima i lokalnim stanovništvom odrede strateška područja signalizacije koja će se postepeno nadograđivati svakom sljedećom rezidencijom. Rezidencija postaje dubinsko istraživanje otoka i njegovih skrovitih mjesta. Projekt trajno ostaje na raspolaganju svim posjetiteljima Biševa koji se aktivno i samostalno upuštaju u njegovo istraživanje.

Simbioza znanosti i umjetnosti. Umjetnici, dizajneri i znanstvenici različitih područja iniciraju projekt signalizacije otoka. Signalizacija uključuje kulturna dobra, značajna mjesta otoka, mjesta legendi i narodnih predaja, zanimljivosti prirodnoga svijeta, geološki zanimljiva područja i sl. Cilj rezidencije je da se u suradnji sa stručnjacima i lokalnim stanovništvom odrede strateška područja signalizacije koja će se postepeno nadograđivati svakom sljedećom rezidencijom. Rezidencija postaje dubinsko istraživanje otoka i njegovih skrovitih mjesta. Projekt trajno ostaje na raspolaganju svim posjetiteljima Biševa koji se aktivno i samostalno upuštaju u njegovo istraživanje.

Tijekom prve Signalizacije rezidenti su proveli prvi dio tjedna istraživajući otok, da bi se onda fokusirali na iscrtavanje detaljne mape i unošenje novih točki i puteva koji do sada nisu bili evidentirani. Singalizacija ostaje otvorena budućim rezidentima, a mapa će se nastaviti nadograđivati.

Koordinator:

Stjepan Tafra (stalni stanovnik Biševa, predsjednik Udruge Spasimo Biševo) rođen je 1979. u Splitu., a stalni stanovnik grada Komiže postaje 2010. godine. Idealan spoj osobnog i profesionalnog života pronašao je u fotografiji i web dizajnu, kroz koji ima priliku primijeniti fotografiju i znanje grafičkog dizajna kojeg je stekao kroz samostalan rad i učenje. Ponosni je član Hrvatskog dizajnerskog društva. Sudjelovao je na brojnim izložbama fotografija u Komiži i Visu, te u brojnim malim kulturnim inicijativama na otoku, u radu na promotivnim materijalima i fotografiranju. Voli timski rad i smatra da smo uspješniji kad se udružimo u suradnji nego kad djelujemo sami.

Dizajneri:

Vana Božić rođena je 1994. u Splitu. Godine 2013. završava Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju i Splitu, smjer aranžersko scenografski dizajner. Po završetku srednje škole upisuje Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu gdje 2019. i stječe zvanje magistra edukacije likovne kulture i likovnih umjetnosti.

Alen Marić rođen je 1996. u Splitu Trenutno je student prve godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu smjer Dizajn vizualnih komunikacija. U slobodno vrijeme se bavi fotografijom, prošle godine imao je prvu samostalnu izložbu u Splitu pod nazivom “Teret”. Ove godine je sudjelovao na Prazninama 2021. s projektom “Gledati ne znači vidjeti” gdje je istraživao na koji način ljudi doživljavaju isti prostor. Trenutno vodi inicijativu Design Hub s ciljem osvještavanja dizajna kao struke i jačanja dizajnerske scene u Splitu i okolici ubrzo postaje udruga.

Sara Evelyn rođena je 1987. u Haverfordwest, Wales. vizualna je i interdisciplinarna umjetnica na polju skulpture, performansa i zvuka. Poseban interes pridaje istraživanju i radu koji se osvrće na specifične prostore i okruženja. Povezuje ilustracije biljaka s njihovih nazivima putem zvučnih kulisa. Na Biševu, u suradnji s lokalnom zajednicom i ostali rezidentima, planira nastaviti svoje istraživanje.


Related content

Help support the future of the Bisevo Artist Residency »

x