Welcome to Bisevo!

Residency

Yoga week on Biševo I // Three guest instructors

27-08-2021 — 03-09-2021 // Applications closed

Ugostili smo tri instruktorice yoge: Ladu Kraljević, Tenu Rebernjak (@tenayoga ) i Katarinu Luketinu (@katarina.luketina ). Inspirirale su nas da se povezemo s prirodnim ljepotama otoka na jedinstven način.

S oduševljenjem smo reagirale na poziv da provedemo 7 dana na Biševu u sklopu Biševo Island Artist Residency. Naći mir na malom otoku usred Jadrana krajem Kolovoza zvučalo je kao jedna od zaista rijetkih oaza ‘Mediterana kakav je nekad bio’.

Biševo nam je ponudilo I više od toga: netaknutu prirodu, prekrasne vidike, mirise autohtonog bilja, neprekinuti šum mora, okuse otočne hrane, gostoljubivost domaćina i nova prijateljstva.

Biševo je idealno mjesto za praksu duboke (plemenite) tišine te kontemplaciju na vizure divljine ali i na marljivim ljudskim radom oblikovanih suhozidnih terasa zasađenih vinogradima i maslinicima. Takvo okruženje samo po sebi poziva na istinsku praksu yoge u smislu povezivanja tijela i duha/daha kao naše jedine prave prirode. Nadogradile smo ju s praksama osobne ekologije konzumirajući lokalne namirnice te sudjelujući u gradnji suhozida. Sve nas je ovo potaknulo da promislimo koliko smo duboko i neraskidivo povezani s prirodom i njenim promjenama te koliko nam znači zajednica drugih bića čiji smo sastavni dio. 

Smiraj večeri proveden u krugu obitelji ispunjen dijeljenjem dubokih ljudskih iskustava i priča bio je dodatni začin našeg boravka te smo im na tome duboko zahvalne. 


Medijske datoteke

Related content

Help support the future of the Bisevo Artist Residency »

x