Dobrodošli na Biševo!

Fanzin

S veseljem pozivamo sve zainteresirane na novi volonterski projekt naše Udruge.

Natječaj za urednika/cu (ili urednike/ce)

Tražimo nekoga tko će osmisliti fanzin, te one koji bi voljeli pisati i grafički ga oblikovati. Ideja je da svako izdanje fanzina obrađuje neku temu ili događaj rezidencije.

Ako imate volje i inspiracije javite nam se i dođite do nas na otok te prionite na pisanje i/ili oblikovanje, a možete pisati/ili oblikovati i od doma.

Što nudimo?

Nudimo dva tjedna bivanja na Biševu u prostorijama udruge tijekom stvaranja i uređivanja fanzina. Brainstorming i rad u originalnoj atmosferi Biševske rezidencije, te istraživanje otoka.

Potvrda o odrađenom volonterskom projektu koju možete priložiti u životopis.

Što tražimo?

Tražimo osobu/e koji su fanovi rada naše udruge, žele se pridružiti i doprinjeti svojim znanjem, voljom i veseljem. Uvjeti su da ste stručni u temi o kojoj ćete pisati, može vam to biti samo hobi ili interes ali da možete jednu observaciju ili koncept predstaviti na jednostavan i pitak način.

Od urednika očekujemo da složi sekcije i osnovne značajke fanzina. Načelno voljeli bi da je štivo lako čitko, ilustrirano, zabavno, jednostavno pisano, smisleno, povezano s izvorima i popularno.

Koncept fanzina moguće je složiti i u kućnom okruženju. Osoba koja uređuje fanzin trebala bi nam predložiti format fanzina i način tiska.

Honorar

Bez obzira što jako cijenimo vaš rad, trenutno je pisanje fanzina jedna od volonterskih pozicija. Naša rezidencija počiva na privatnoj inicijativi bez podrške institucija, pa je volonterski rad u zamjenu za iskustvo otoka i smještaj kod nas jedina opcija koju imamo.

Ako znate pisati projekte i prijavljivati ih za financijsku potporu (ili znate nekog tko bi to mogao napraviti), rado ćemo isti kao Udruga podržati i isplatiti vam honorar.

Teme koje obrađujemo

Povijest otoka, sociologija stanovništva: život na otoku, profil ljudi s otoka, arheologija, astronomija, prirodna i kulturna bogatstva otoka, flora i fauna, samoniklo i ljekovito bilje, permakultura, uređenje vrta, uređenje suhozida i pristava, umjetničke rezidencije, umjetnički i kulturni programi, rad udruge, zdravi način života, volontiranje u zajednici, vegetarijanski/veganski recepti i sl...

Prijava

Svoju prijavu šaljite na adresu e-pošte: [email protected]. U prijavi nam dostavite i vaše dosadašnje iskustvo i kratki CV.


Pomozite podržati budućnost umjetničkih rezidencija na otoku Biševu »

x