Dobrodošli na Biševo!

TKO SMO

Umjetnost je oduvijek bila pokretač društvenih promjena, uvjerenje je koje okuplja grupu istomišljenika pod nazivom Biševo Island Artist Residency.

PROBLEM

Pučinski otok Biševo jedinstven je kulturnopovijesni krajolik, lokalna zajednica koju sustavno preoblikuje masovni turizam.

RJEŠENJE

Izgradnja centra istraživanja, rezidencijalnog prostora za ostvarivanje kolaboracija i inicijativa, s fokusom na eksperimentalnost i “cross-sector” kolaboracije.

NAŠ CILJ

Formiranjem aktivne alternativne zajednice kreativaca, umjetnika, znanstvenika želimo postići održivu simbiozu turizma i kulture.

OČEKIVANI UTJECAJ/REZULTATI

Kroz uspostavljeni okvir djelovanja aktivnosti se međusobno nadograđuju, komplementiraju te razvijaju odnos brige i ljubavi prema otoku Biševu. Uspostavljaju se kriteriji ponašanja i djelovanja pomoću kojih se došljaci ali i starosjedioci uključuju u život otoka te postaju dijelom kulturnog krajolika.

Tko su naši rezidenti?

Zbog ljubavi prema otoku želimo ga oplemeniti ljudima koji donose ljepotu, kreativnost i djeluju u reciprocitetu sa prirodom. Rezidencija je zajednica umjetnika, inovatora, mislilaca, intelektualaca, marginalaca, svih onih koji se ne boje razmišljati drugačije. Dobrodošli su svi koji žele sudjelovati u razvoju ove ideje o spoju umjetnosti, održivosti i autentičnog otočnog života.

A kada napuste otok, ostanu nadahnuti istinskom željom da ga iznova upoznaju i očuvaju njegovu surovu ljepotu i identitet.

Kratki video ljetne rezidencije održane 2017.

Pomozite podržati budućnost umjetničkih rezidencija na otoku Biševu »

x