Dobrodošli na Biševo!

Početna → Tara Beata Racz

4. Godina preddiplomski studij slikarstva — Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Rođena sam 1991. u Zagrebu. 2010. sam završila Klasičnu gimnaziju u Zagrebu te sam nakon toga upisala studij psihologije na Filozofskom fakultetu. Paralelno s diplomskim studijem psihologije upisujem prvu godinu preddiplomskog studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Psihologiju sam završila 2016. godine, a za uspjehe i zalaganje tijekom studija nagrađena sam s dvije Dekanove nagrade za izvrsnost.

Trenutno sam studentica 4. godine slikarstva i dosad sam sudjelovala u nekoliko zanimljivih projekata, radionica i izložbi. Nadalje, završila sam 2 godišnju edukaciju iz Kliničke ekspresivne art terapije (engl. Clinical Expressive ART Therapy - CEAT) pod vodstvom izraelskog kliničkog psihologa i art terapeuta dr. Avi Goren Bara, kojemu od završetka edukacije pomažem kao asistentica u vođenju programa.

Od studenog ak. godine 2014./2015 pa sve do danas, u suradnji s kolegom dr. Ivanom Barunom osmišljavam i volonterski provodim program radionica kreativnog izražavanja pod nazivom „Svijet i ja, ja i svijet“. za pacijente Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Zagrebu u sklopu projekta suradnje ALU i Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan. Za taj projekt sam nagrađena Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Drago mi je što sam imala priliku sudjelovati na rezidenciji na Biševu. Biševo me oduševilo svojim bojama, mirisima, zvukovima, teksturama, kao i srdačnim ljudima. Atmosfera na otoku je idealna za stvaranje, kreativno izražavanje i generiranje novih ideja. Odlazak tamo mi je pomogao da se odmaknem od rutine svakodnevnog užurbanog života, te u miru i tišinim, obnovim vezu sa svojim pravim bićem.


Pomozite podržati budućnost umjetničkih rezidencija na otoku Biševu »

x